top of page

קרטר

בן-עמי

בן עמי קרטר

בן עמי בן-ישראל, המנהיג הרוחני יליד שיקגו של הכת בנגב, נלחם על קבלתו בחברה הישראלית. המנהיג הרוחני של העבריים מאפריקה, בן עמי בן-ישראל, בן 75, נפטר לפתע בשבת, כשהוא מכניס את הקהילה לאבל ולחוסר אמון. יפעה בהט גבריאל, דוברת הקהילה, אמרה: "זה היה הלם מכיוון שהוא כל כך אהב ועשה כל כך למען האינטרסים של הקהילה, ועשה כל כך הרבה עבור כל אחד מאיתנו לחיות חיים בריאים וקדושים."  "האהבה שיש לכולם כלפיו, זה כאילו זה מקרין בכל הכפר," אמרה.


בן ישראל נולד בן קרטר בשנת 1939 בשיקגו, מרכז תנועת העברים השחורים. לדבריו, הוא זכה לביקור אצל המלאך גבריאל בשנת 1966 והורה לו להביא את הקהילה לארץ ישראל. בשנת 1967 הוא הוביל קבוצה של 350 מאמינים לליבריה, שם הם חיו שנתיים וחצי במשך תקופת טיהור רוחני, לפני שהגיעו לישראל בשנת 1969. הממשלה יישבה אותם בדימונה, עיירה מבודדת במדבר הנגב. , שם רוב העברים השחורים חיים כיום בקיבוץ עירוני בשם כפר השלום .
 

הם טוענים שהם צאצאים של בני ישראל המקראיים, ובמיוחד שבט יהודה, ומתרגלים אורח חיים טבעוני, אותם הם מתחקים לפסוק בספר בראשית. בן-עמי בן-ישראל, המנהיג הרוחני של הקהילה, מקבל את פני הקהל במהלך חגיגות לציון חג השבועות בעיירה דימונה בדרום ישראל.  בן ישראל נפטר בשבת, 27 בדצמבר, 2014, בגיל 75, כך הודיעה הקבוצה ביום ראשון. ביום ראשון, 7 ביוני, 2009, בן עמי בן-ישראל, המנהיג הרוחני של קהילת העבריים מאפריקה, מקבל את פני הקהל במהלך חגיגות לציון חג השבועות בעיירה דימונה בדרום ישראל. בן ישראל נפטר בשבת, 27 בדצמבר, 2014, בגיל 75.

בן ישראל, שנחשב למשיח, התחקה אחר מורשת הקבוצה מיהודה, למערב אפריקה לאחר חורבן בית המקדש היהודי בירושלים בשנת 70 לספירה, ובסופו של דבר למכירתם כעבדים לארצות הברית מאות שנים אחר כך. בן-ישראל הוביל את מאבקם של העברים השחורים להכרה ולתושבות קבע בישראל, מכיוון שלעתים הוצגה הקהילה ככתה מוצלת, מכיוון שרבים מנהלים פוליגמיה. הרבנות הראשית אינה מכירה בהם כיהודים והקהילה המונה כיום כ -3,000 סירבה להתגייר בטענה שהם כבר יהודים.


בן ישראל פעל ללא לאות לקידום מטרתם של העברים השחורים הן מול משרד הפנים והן עם החברה הישראלית הרחבה. רבים מהם נכנסו לישראל כתיירים והיו במדינה באופן לא חוקי עד שמשרד הפנים העניק להם תושבות זמנית בשנת 1992. הם קיבלו מעמד תושבות בשנת 2003. הקהילה האפריקאית הראשונה הישראל קיבלה אזרחות בשנת 2009, וכיום העברים האפריקאים משרתים בצבא.
 

הקהילה זכתה אט אט לקבלה רחבה יותר בישראל. בשנת 2008 חגג הנשיא שמעון פרס את יום הולדתו ה -85 בדימונה עם הקהילה, ושיבח את מסירותם לפיתוח הנגב ואהבת ישראל.

חברים מתלבשים בבגדים צבעוניים ועשויים מעצמם ומגניבים את הריון. בקבוצה חברים אלפי חברים נוספים בארה"ב, הקריביים, אפריקה ובריטניה בישראל הקימו עסקים בתחום מלאכה וחייטות, הקימו מקהלה מכובדת, הקימו מפעל לייצור גלידת טופו והקים כמה מסעדות טבעוניות. הקבוצה גם עושה עבודות סיוע באפריקה. בגאנה, מדינה שבה נאמר כי לשבטים יש קשרים עבריים, החברים מלמדים שיטות חקלאות אורגניות וקדחו עשרות בארות מים.
 

כמה זמרים מהקהילה התפרסמו כאשר ייצגו את ישראל באירוויזיון בשנת 1999. זמר אחר נהרג בפיגוע ירי פלסטיני בחגיגה משפחתית יהודית בעיר חדרה בישראל בשנת 2002.


 

bottom of page